De auto markt evolueert


   Door Jennifer ZimmremanWhich land vormt het grootste segment van de autokopers in de wereld?

Je hebt waarschijnlijk al geraden. De Verenigde Staten. Met 299398484 burgers (volgens het US Census Bureau), gekoppeld aan een beter-dan-waardig economie niet verwonderlijk, is. Maar analisten voorspellen dat, terwijl de vraag naar autos en vrachtwagens in de VS is het onwaarschijnlijk te verlagen, in 2025, zullen de Verenigde Staten niet langer de grootste automarkt ter wereld.

De vraag naar autos is fors gestegen in landen als China en vele andere ontwikkelingslanden en in 2009, de Asia Pacific regio waarschijnlijk om de grootste automarkt ter wereld. Momenteel is Europa de grootste world continentale markt.

Indicatoren voorspellen echter dat voor het einde van het decennium zal de vraag van de Asia Pacific region voor lichte voertuigen de 23 miljoen merk hoger geraakt dan ooit tevoren. Met gestaag stijgende inkomens in Azië en India, een geheel nieuwe groep van de eerste eigenaren keer voertuig is in opkomst. Amerikanen en Canadezen hebben al stonden er in dit verband, waardoor deze ontwikkelingslanden worden de krachten die het streven van de toekomst mondiale markt, volgens de woordvoerders bij JD Powers.

Hoe zal dit van invloed top verkopers in de Amerikaanse markt? De kans is groot wont het. Amerikanen zullen nog rijden hun Isuzu Klimmers en hun Ford Focust. Een bloeiende Amerikaanse economie, maar ook betaalbare lease-opties en betaling structuren, houdt Amerikanen kopen en kopen vaak. Met een mediane inkomen per huishouden van meer dan 46.000 dollar kunnen Amerikanen veroorloven te kopen of een nieuwe auto gemiddeld leasing, ongeveer om de vier jaar (een deel van deze is uiteraard aangedreven door de populaire 36-maanden huurcontract optie verkrijgbaar met de meeste nieuwe autos).

BusinessWeek Magazine gemeld dat in 2010, zal de vraag naar autos blijven domineren in de VS, maar de auto van de country de groei van de markt zal plateau op tot 17 miljoen euro. In essentie heeft het reeds. In 2000 is het aantal lichte voertuigen geregistreerd in het land werd 17,48 miljoen. Het daalde tot 17,39 in 2001 en hasnt in staat geweest om de 17 miljoen merk sinds hit.

Op veel niveaus, Amerikaanse regelgeving en de verwachtingen van de Amerikaanse consumenten bepalend zijn voor de aangeboden producten door de autofabrikanten. Bijvoorbeeld Isuzus upgrades en superieure veiligheid functies in hun populaire i-370 pick-up truck weerspiegelen de verlangens van de Amerikanen van hoge kwaliteit drive, veilige voertuigen. Hoewel sommige van deze verbeterde veiligheidsvoorzieningen arent vereist door de wet, de fabrikanten toe te voegen aan hun producten meer concurrerend in de VS zal de consumenten in Azië de vraag hetzelfde merk? It is onwaarschijnlijk zal ongeacht of zij wil of niet. De wereldwijde automarkt zal nooit in staat zijn om de eisen van de Amerikaanse consument, die zal blijven tot de grootste koopkracht uitoefenen negeren.

Buitenlandse autofabrikanten vertrouwen op een segment van de Amerikaanse automarkt.

Hoewel die behoefte kan afnemen in de tijd, geen enkel bedrijf met een steunpunt in de VS is bereid zullen zijn om dat op te geven. Bijna elke auto tendens tot op heden heeft wortels stevig geklemd in Amerikaanse bodem. Van de stijging van de populariteit van de SUV, de wens voor “groene” autos en hybriden, de pick-up iconische van Midden-Amerika, de VS een belangrijke speler in de buitenlandse en binnenlandse verkoop van autos voor een lange tijd te come.Everyone behoefte aan een 4×4 SUV, neem het van mij je Dont wilt komen te zitten zonder 4×4 in het bos. That Daarom kreeg ik een Isuzu SUV. Ik redde duizenden over sommige van die andere merken … Je moet ook .