non-verbale communicatie. Hoe om doeltreffend te communiceren zonder een woord


   Door Terry DohertyHumans zijn zeer ingewikkeld en subtiel in feite de meeste van onze communicatie wordt uitgevoerd door non-verbale middelen. Oogcontact, mimiek, gebaren, houding, lichaam positionering, en ruimtelijke nabijheid alle spelen een belangrijke rol in effectieve communicatie. Non-verbale communicatie is afhankelijk van leeftijd, cultuur, en zelfs sociaal-economische groep, maar sommige universele waarheden zijn duidelijk en kunnen voorzien in richtlijnen voor een betere communicatie. Studies hebben aangetoond enkele fascinerende feiten van menselijke communicatie.

Oogcontact is een veel voorkomende vorm van non-verbale communicatie. In onze evolutionaire geschiedenis, is oogcontact belangrijk geweest in de voortplanting en overleving. Kim Dalton aan de Universiteit van Washington-Madison in 2005 gemeten oogbewegingen van personen met autisme. Magnetic Resonance Imaging (MRI) is gebruikt om onderscheid te hersenactiviteit. Kortom, het onderzoek blijkt dat oogcontact triggers activiteit in de amygdala. De amygdala is verantwoordelijk voor complexe emotionele reacties. In die met autisme, dit deel van de hersenen leidt tot een angstreactie in relatie tot oogcontact waar net als in andere de emotionele reactie zou kunnen zijn plezier, interesse, enzovoort. Bij personen met autisme, dit gedeelte over wordt gestimuleerd en het resultaat is een bijna volledig vermijden van oogcontact.

InCalm Down!: De rol van blik in de interactionele beheer van hysterie door de politie , een studie van Mardi Kidwell aan de Universiteit van New Hampshire, werd aangetoond dat bij het omgaan met mensen die hysterisch is het van belang te verwerven en te behouden oogcontact te kalmeren de persoon naar beneden. Het heeft ook geleid tot betere naleving, minder fysieke traumas, en meer positieve verbale communicatie.

Contact met de ogen Tips

  Als je kijkt weg van iemand wanneer bijeenkomst communiceert gebrek aan respect of minachting. Maak altijd oogcontact als je kennis met iemand.

  Mensen in groepen vaak deel gebaseerd op het bedrag van oogcontact dat wordt gegeven. Als u iemand wilt vestigen in de discussie, verhoging van het bedrag van oogcontact langzaam totdat ze reageren.

  In de natuur te staren in het algemeen: een van twee dingen. Of je wilt vechten of u wilt om te paren. Mensen hebben hetzelfde antwoord. Staring zal worden geïnterpreteerd als agressief, tenzij er een wederzijdse aantrekking of genegenheid.

  Mensen denken vaak dat wanneer mensen liggen kijken ze weg. Het is juist dat mensen de neiging om de ogen af te wenden of zelfs hun mond te dekken als liegen. Echter, mensen die liegen ook naar het andere uiterste en houd een blik langer dan degenen die worden waarheidsgetrouw.

Voordat we leren om verbaal, veel van onze informatie over mensen wordt ontvangen door middel van gezichtsuitdrukkingen. McGill University en de Universiteit van British Columbia hebben gesloten, een studie van vier maanden oude babys en vond dat ze kunnen visueel onderscheid tussen twee talen, zonder het horen van de taal door de interpretatie van gezichtsuitdrukkingen. Deze studie toont aan dat wij ontvangen nadere informatie door middel van gezichtsuitdrukkingen op zeer jonge leeftijd.

Talrijke studies hebben ook aangetoond dat de emotionele toestand van belang is in de interpretatie van gezichtsuitdrukkingen. Dr Joan Luby, assistent-hoogleraar kinderpsychiatrie aan de Washington Universiteit, een studie afgerond waaruit blijkt dat jonge kinderen die symptomen van depressie meer gezichtsuitdrukkingen te interpreteren dan de controlegroep. Zij interpreteerden meer interne gevoelens als schaamte dan andere kinderen, maar ze waren niet bevooroordeeld om negatieve emoties. Ze herkende positieve gezichtsuitdrukkingen zo gemakkelijk als hun leeftijdgenoten.

Volwassenen met angst hebben ook problemen met de interpretatie van gezichtsuitdrukkingen. Een recente studie aan de Universiteit van Illinois blijkt dat volwassenen met angst vaak verkeerd geïnterpreteerd gezichtsuitdrukkingen en werden meer kans om gezichtsuitdrukkingen als negatief te interpreteren. Dus de volgende keer dat iemand reageert negatief op u tijdens een gesprek, controleer je gezichtsuitdrukking. U kunt in staat zijn om meer te communiceren door te glimlachen dan kunt u verballyTerry werkt over de UK uitgebreid werken met individuele en zakelijke cliënten helpen bij het stoppen met roken, het beheer van het gewicht, het beheer van stress, meer zelfvertrouwen en helpen bij generatieve verandering te creëren. Hij gebruikt de nieuwste technieken van hypnose en NLP. Contact met hem op http://www.mind-works.co.uk