persoonlijke tips voor Bescherming van de harde schijf onder Vista


   Door Robert SnoogNow Windows Vista heeft grote invloed en populariteit, maar als mensen zijn wild over verfraaiing, moeten zij zich concentreren de bescherming van de harde schijf? Vandaag zal dit artikel sparen de kennis op de harde schijf te beschermen, die naar verwachting enige hulp te brengen aan de netto-vrienden.

1. Volume Shadow Copy Service

Volume Shadow Copy Service # 65292; VSS heeft de functie van snelle back-up en herstellen, en het voegt snapshot-functie door middel van het volume beheren module; Daarna zou het scheppen van de afbeelding op basis van Point-in-time, dus de snelle back-up en herstellen van de gegevens kunnen worden gerealiseerd. Vanaf dat konden we weten VSS heeft een aanzienlijke lezen en lezen bij operaties op de harde-schijf, die zeker verergeren de last van de harde schijf, zodat de levensduur van de harde schijf zal worden beïnvloed naarmate de tijd verstrijkt. Druk op “Start R”-toets combinatie, en in het venster input “services.msc” en druk op “enter” in “dienst” dialoogvenster Openen en vinden “Volume Shadow Copy” in het rechter venster. Volgende dubbelklik op “Volume Shadow Copy”, in het volgende venster verandering van het systeem standaard “automatische” in “uitgeschakeld”.

2. Compressie en Index Bestanden

Sommige netto vrienden zullen vragen: “Doe de compressie en de index-bestanden schade aan de harde schijf?” Ja, ze werkelijk kunnen beïnvloeden de levensduur van de harde schijf. Waarom? U kunt begrijpen nadat u de volgende sectie te lezen.

Als u wilt comprimeren en de index-functie, u met de rechtermuisknop klikt u op het bijbehorende schijven of bestanden te annuleren, bevestigen het tabblad als “normaal” in het pop-up dialoogvenster en annuleer dan de optie “comprimeren deze schijf te sparen schijfruimte” en “Maak deze drive index om snel te zoeken”. Als de gebruiker dubbele systemen installeert (bijvoorbeeld: Windows Vista en Windows XP), de partitie waarop XP lokaliseert is de voornaamste activiteit partitie, dus Vista-systeem niet heeft twee keuzes in de bovenstaande rechts-klik menu.

3. Systeem Zoeken

Het systeem zoeken is in verband met het bovenstaande bestand compressie en index. Wanneer het systeem comprimeert en indexen een groot bestand, moet het op de harde schijf regelmatig lezen met een groot aantal gegevens; bovendien, wanneer deze handelingen worden voltooid, zal het systeem opnieuw te zoeken geschikt doelwit om bestanden gecomprimeerd en geïndexeerde bestanden als de gebruiker op zoek operaties uitvoeren , dus het is gelijk aan het herhaalde “omgekeerde werking” van de harde schijf.

Gericht op de bovenstaande analyse, raden we het annuleren van de index-bestand zoeken naar de “schijnbaar methodische” zoeken naar de harde schijf te vermijden elke keer.

Open Windows Verkenner, klik op “tool” # 8594; “map optie” (als je niet kunt zien “tool”, drukt u op “Alt”), in het pop-up dialoogvenster kunt u overschakelen op “zoeken” tabblad. In de Vista-standaardinstelling, alleen daar is de index voor het bestand, kan het bestand en de inhoud worden doorzocht, maar als er geen index van tevoren, de Vista vergelijkt alleen de bestandsnamen en vindt de vraag of de bestandsnamen bevat de zoekoptie of niet. Het is geen twijfel aan het zoeken efficiëntie van deze zoekmethode te verminderen en verergeren de last van de harde schijf.

4. Schijf defragmenteren en systeem herstellen

Veel vrienden, die enige ervaring op de computer, weet dat de schade door de schijf te defragmenteren en het systeem herstellen naar de harde schijf is niet alleen in Windows Vista-systeem. Echter, in Windows Vista-systeem, dit probleem nog steeds bestaat is, zodat we niet negeren.

Frequente schijf defragmenteren is geen voordeel, maar schade aan de harde schijf. Schijf defragmenteren moet analyseren de onderkant van de harde schijf en beoordelen welke gegevens beweegbaar is en welke gegevens onroerend, sorteren en vervolgens de bestanden. Voor het sorteren van de harde schijf gegevens configuratie, het voortdurend en willekeurig leest en leest-in de gegevens naar andere partitie, en beweegt de gegevens in de geschikte positie. Al deze activiteiten sterk beïnvloeden de levensduur van de harde disk.Software Recensies