Steiff Bears: The Early Years – A Collectors Guide


   Door Sp ChurchThe Steiff verhaal begon in de late negentiende eeuw, toen rolstoel gebonden naaister, Margarete Steiff, begonnen met het maken speelgoed opgezette dieren. Hij gezin zag het marktpotentieel voor haar vaardigheden en begon met de productie van deze dieren op een serieuze manier.

In de eerste jaren, het idee van opgezette dieren speelgoed worstelde om op te stijgen. In weerwil van de marketing inspanningen van de Steiff familie, niemand leek te waarderen de aantrekkingskracht van de kleine wezens. Een of andere manier de Steiff beren, ook al zijn ze leken op echte beren uit het wild met hun lange neuzen en bult rug didnt lijken de allerbelangrijkste factor aah bezitten.

De Leipzig Toy Fair van 1903 was de plek waar Steiff officieel van start gegaan voor de eerste keer naar de speelgoed worlds kopers. Helaas is de show wasnta succes, maar, net zoals de beren werden opgeborgen terug in hun dozen, speelgoed koper uit de Verenigde Staten aangenomen door de stand en zijn nieuwsgierigheid was gewekt. Hij plaatste een aanzienlijke orde en het toekomstige succes van Steiff verzekerd was.

Binnen een paar jaar, Steiff Bears waren te vinden in de kwekerijen van de rijkste families van de worlds. Het bezitten van een geworden was nogal een statussymbool.

Vervolgens kwam het verhaal van de beruchte jacht president Theodore Roosevelts reis. Een van de eerste dag ecoloog en vriend van dieren in het wild, moest hij schoorvoetend akkoord te gaan op jacht, maar als blijkt een beer vastgebonden aan een boom die het gemakkelijker maken om te schieten, werd hij woedend. Beroemde Hij riep uit: Spare de beer, ik zal niet schieten een dier vastgebonden. ” Word snel verspreiden en het wasnt lang voordat Clifford Berryman, de beroemde Washington Post cartoonist, produceerde een cartoon waarin Roosevelt het redden van de arme beest. De cartoon bereikte de balie van de directeuren van Steiff Bears en gaf hen een gouden kans. Hun oorspronkelijke beer werd opnieuw gemodelleerd op een meer aansprekende en sympathieke wijze en de Steiff Teddy Bear was geboren.

In de wereld van het verzamelen, is It normaal om te veronderstellen dat er alleen punten behouden hun waarde als bewaard in mint condition. Vreemd genoeg, dit doesnt lijken altijd het geval als het gaat om Teddy Bears. Verzamelaars lijken te beseffen dat slijtage en tekenen van bemindniet een beetje afbreuk doen aan de waarde van een Steiff beer.

Uiteraard is de meest waardevolle Steiff Bears zijn de oudste en degenen die hun waarde houden de meeste zijn die van rond 1907, die nog steeds in een oor, de kleine knop in de vorm van een zeshoek. In meer recente tijden, de knop is rond van vorm en gaat vergezeld met een geweven gele Steiff-tag voorzien van het logo in het rood. Verzamelaars moet altijd een zorgvuldige zoek naar replica beren. Deze zijn nauwkeurig recreaties van de vroegste Steiff, maar de tag, in plaats van rood op geel, zwart op wit.

In de huidige markt, de meest waardevolle nieuwe Steiff Beren zijn die welke worden geproduceerd in Limited Editions. Hoe kleiner de omvang van de uitgave, des te waardevoller de beer. Deze Steiff Limited Editions altijd een tag rood gekleurd op white.The auteur is sp kerk. Zijn website is gespecialiseerd in Steiff .