Data Backup en Storage Solutions For Your Colocated Server


   Door Saleh TousiWeve hadden allemaal dat persoonlijke ervaring van het verliezen honderden bestanden en uren van het werk als gevolg van een computer crash recht op het meest ongelegen moment. Stelt u zich een ongeluk als dat gevolgen hebben voor een bedrijf dat computers informatie die relevant is voor het voortbestaan van zijn plaats in de markt inneemt. Een back-up van gegevens, is dus niet een nieuw idee te komen aan de grote geesten van de ondernemers en technische goeroes, met name die werken met datacenters. Er zijn echter opties die past bij verschillende bedrijven op verschillende manieren, en met een praktische kennis van de verschillende back-up oplossingen die beschikbaar zal hebben bij de onderneming in de goede richting als het gaat om het vermijden van een dergelijk groot verlies.

Bij het kiezen van een back-up storage oplossing, om dingen te overwegen zijn:

Hoeveel gegevens hebben we het over? Het kan zijn dat eenvoudiger methoden wont doen in uw geval, althans niet op de lange termijn.

Zullen de gegevens uitbreiden? Als dat zo is, kiest u een optie die zal groeien met u en kan meer worden aangepast aan uw behoeften als dingen nemen een andere vorm.

Zijn we te maken met top-notch veiligheid items? Als verantwoording is belangrijk en je Cant veroorloven de geringste mogelijkheid van een machine voor het opblazen van een of andere reden, Dont compromis het beste wat er is.

Is dit een groep inspanning? Als verschillende mensen werken vanuit verschillende computers in het bedrijf zullen moeten toegang hebben tot dezelfde informatie op een bepaald moment tijdens de dag, zou je bespaart jezelf een hoop moeite door het opstellen van voor die van tevoren.

Genoeg zak te veranderen? Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, kan het zijn dat de begroting heeft betrekking op het einde van het argument zal merk te kopen als je nodig hebt totdat u zich kunt veroorloven (en eigenlijk vereist) meer.

Backup storage oplossingen in een datacenter komt in drie vormen: Direct Attached Storage (DAS), Network Attached Storage (NAS) en Storage Area Network (SAN).

DAS is de meest fundamentele en veelgebruikte type back-up systeem. Externe harde schijven die hechten aan uw computer thuis en kunt u het geheugen plop op hen zijn voorbeelden van DAS. Wat je bespaart blijft op een server, en kopieën van deze bestanden ook nesten in dezelfde server, maar op een aparte schijf. Op die manier, als uw voornaamste drijfveer geeft je problemen, of je een herformatteren, heeft u altijd een extra kopie gewoon veilig te zijn. Als uw bedrijf is een klein, lokaal een (dwz zonder takken fysiek ver van elkaar) DAS kan je eenvoudig een stap oplossing. De keerzijde is dat uw server een extra drukke opslaan van bestanden kan krijgen en het uitvoeren van applicaties op dezelfde tijd, die dingen kunnen vertragen. Echter, van opwaartse aard, wanneer zich problemen voordoen, kunnen zij worden behandeld met in-huis op de bijgevoegde server. Bedenk wel dat DAS is beperkt in capaciteit en eenmaal geheugenruimte op is, is uit. Als uw bedrijf groeit, DAS kan slechts een tijdelijke oplossing voor uw back-behoeften.

NAS is een oplossing die herinnering legt op een aparte server waar toepassingen worden uitgevoerd. Dit verhoogt de snelheid en kunnen meerdere gebruikers toegang tot informatie van een hub. Zoals aangegeven door zijn naam, NAS draait op een netwerk, en is daarom meer geschikt voor bedrijven met behulp van computer-. Zijn populariteit is sterk toegenomen, vooral in het licht van de kosten vermindert en het rendement op investeringen. Beheer van het bestand opslaan server kan centraal worden behandeld in een locatie en niet van invloed op meerdere servers die worden gebruikt voor toepassingen, terwijl het onderhoud aan de hand is. Speciaal voor computersystemen in een kantoor met behulp van meerdere besturingssystemen, NAS kan fungeren als een neutrale file-sharing component om toegang te verlenen tot het werk van de werknemers over de hele linie.

SAN is een over-the-top back-up systeem is ontworpen voor zeer grote bedrijven die eisen dat de ultieme snel overbrengen van veel bestanden op hetzelfde moment en voor de aansluiting over lange afstanden door middel van een Fiber Channel. Deze methode, hoewel zeer geoptimaliseerd, is nog in ontwikkeling en ontbeert een over-the-board compatibiliteit overeenkomst die zou het meer geschikt voor gebruik in de lange termijn. Omdat het complexer is dan zowel DAS of NAS, valt het meestal als een optie voor degenen die zich kan veroorloven haar nieuwheid. Web-gebaseerde bedrijven, of die dat gedrag transacties online backup SAN vanwege het hoge niveau en de frequentie van dataverkeer zou kunnen vereisen.

Gelukkig, ongeacht welke beslissing wordt gemaakt tussen de drie, bedenk dan dat vaak meerdere systemen kunnen, en worden vaak gebruikt in combinatie met elkaar. Bijvoorbeeld, een bedrijf dat DAS kan ook NAS hebben voor bepaalde operaties. NAS kan ook verschijnen waar SAN prominent is. De eerste stap is het bepalen van de informatica behoeften van uw bedrijven, en dan bepalen welke back-up systeem of een combinatie van die, pak je best.Saleh Tousi is de CEO van SmarttNet, Vancouver een IT-bedrijf biedt uitgebreide zakelijke internet diensten, waaronder Vancouver colocatie sinds 1995 .

This entry was posted in Naar huis and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.