Data Collocatie Tiers: wat ze betekenen en wat je moet


   Door Saleh TousiWhen een data colocation bedrijf spreekt over “tiers”, zijn ze verwijzen naar de verschillende niveaus van betrouwbaarheid zij kunnen bieden voor uw server onderhoud en opslag. Deze indeling systeem varieert van Tier I tot Tier IV, met IV, waarbij de bovenste betrouwbaarheid in stroom, koeling en beschikbaarheid. Prijzen kunnen aanzienlijk stijgen op basis van de tier-niveau aangeboden door een datacenter. Een intelligentie government afdeling zou gebruiken Tier IV, maar de meeste bedrijven kunnen profiteren van een boete Tier I en Tier II-systeem en het meeste voor hun geld. Het kiezen van de juiste colocation center gebaseerd op tier prestatie kan verschillen naar gelang van de operationele behoeften van een specifiek bedrijf. Voor VoIP telefoondiensten, zou het nog belangrijker om ervoor te zorgen servers arent naar beneden voor een paar uur op onverwachte mededeling omdat klanten sterk betrokken zijn. Voor anderen, een basispakket Ik zal voldoen aan behoeften van het bedrijfsleven met behoud van een economisch evenwicht voor de return on investment.

Tier I

De Tier I-systeem is de langst levende gegevens colocatie ontwerpen die al sinds de jaren 1960. Het biedt een traject met geen ontslagen, die gebruikt worden in geval de belangrijkste kracht traject mislukt. Vloerhoogte, wat belangrijk is om schade tegen overstromingen te voorkomen en kan de effectiviteit van een koelsysteem bepalen, staat op ongeveer 12 centimeter. Het gewicht capaciteit van het platform waarop de server staat is ongeveer 85 pond per vierkante voet. Gewicht capaciteit is van belang bij de beoordeling van de kansen op een instorting (als zeggen, je woont op het aardbevingsgebied in West kust van Noord-Amerika). Jaarlijks downtime wordt geschat op ongeveer 29 uur te wijten aan tekortkomingen locatie-infrastructuur (die onvermijdelijk zijn). Kosten kunnen worden ongeveer 450 dollar per vierkante meter per maand.

Tier II

Tier II bezit alle kwaliteiten van een Tier I-systeem, behalve dat de belangrijkste functie is de redundante componenten, die een alternatieve energiebron voor het geval de belangrijkste circuit levering mislukt. Vloerhoogte is op 18 centimeter in plaats van 12 en het gewicht capaciteit is 100 pond in plaats van 85. Downtime is berekend op ongeveer 22 uur per jaar. Een Tier II-systeem kost ongeveer 650 dollar per vierkante meter per maand.

Tier III

Tier III is een niveau omhoog van Tier II, alleen nu heb je meerdere elektrische levering paden die onafhankelijk handelen, met een bepaalde schakeling die bevoegdheid om de servers tegelijk. Met andere woorden, in plaats van slechts een circuit levering aan apparatuur, met een back-up plug in die slaapttotdat het nodig is, nu heb je aparte circuits verbinding met de vele plug-ins in de apparatuur voor meer betrouwbaarheid. Vloerhoogte springt naar ergens tussen de 30 tot 36 centimeter en het gewicht van de capaciteit verhoogt tot 150 pond. Downtime dramatisch daalt tot iets minder dan 2 uur per jaar, maar de kosten stijgen tot 900 dollar per vierkante voet van de bouw. Grote telecom of niet-vitale overheidsdiensten kunnen meestal kiezen voor een Tier III-systeem.

Tier IV

Ten slotte is de ultieme prestaties, de Tier IV-systeem. Dit ontwerp heeft alles van de eerste drie lagen plus toegevoegde lagen van bescherming, het gebruik van meerdere ontslag voor elk stuk van de apparatuur. Fundamenteel, als een macht hub gaat uit, laat staan de circuits en pluggen in betrokken is bij de lagere elektrische lagen, zal een ander het overnemen. In extreme gevallen zal er back-ups voor back-ups. Vloerhoogte blijft op 30 tot 36 centimeter, omdat iets hoger hebben geen invloed op de veiligheid of de koeling sterk en kunnen in feite creëren stof-bouwen dat kan problemen veroorzaken voor servers op de lange termijn. Het gewicht capaciteit kan meer dan 150 pond, afhankelijk van de specifieke infrastructuur van de gegevens centers ontwerp. Downtime is op een historisch dieptepunt van minder dan een uur per jaar, maar kosten zijn een flinke raming van 1.100 dollar per vierkante meter per maand of meer.

Zoals hierboven vermeld, Tier I of, bij voorkeur Tier II-systemen niet goed voor de meeste zakelijke behoeften. Its alleen de grote spelers die zullen moeten hogere betrouwbaarheid en daadwerkelijk de middelen hebben om investeringen in Tier III of Tier IV-systemen te financieren. Spreken met vertegenwoordigers van een data-center over uw server behoeften en hun locatie-infrastructuur zal helpen de steun van uw besluit sterk. Ook in gedachten houden dat de Tier systeem is slechts een van de vele kwaliteiten te zoeken bij de keuze van een datacenter voor uw server op te slaan. Andere belangrijke factoren niet te verwaarlozen zijn beveiliging, koeling, ondersteuning op afstand en, natuurlijk, price.Saleh Tousi is de CEO van SmarttNet, Vancouver een IT-bedrijf biedt uitgebreide zakelijke internet diensten, waaronder Vancouver colocatie sinds 1995 .

This entry was posted in Naar huis and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.