De technologie van DVD Media


   Door Roberto SedyciasA Digital Video Disc-of dvd is een van de meest populaire vormen van opslag media tegenwoordig. Het is een optische schijf en voornamelijk gebruikt om videos te bewaren. De gegevens kunnen echter in welke vorm worden opgeslagen op een DVD. De afmetingen van een dvd over het algemeen hetzelfde als een gemeenschappelijke compact disc, maar de hoeveelheid gegevens die kan worden opgeslagen is zes keer groter.

De verschillende varianten van DVD zijn gebaseerd op de manier waarop gegevens worden opgeslagen op. Een DVD-ROM vooraf geschreven gegevens die alleen kunnen worden gelezen. Een DVD-R en DVD-R zijn degenen waarop de gegevens slechts eenmaal kan worden geschreven, en op een DVD RW de data geschreven kan worden en meer dan eens gewist. De lasers gebruikt worden om dvds te lezen zijn meestal van 650 nm golflengte.

De termen DVD-Audio en DVD-Video discs zijn DVDs met voldoende gestructureerde en geformatteerd audio-en video-inhoud respectievelijk. Andere typen dvds worden genoemd DVD-data discs.

De term `DVD` wordt gebruikt voor een onofficiële volledige vorm “Digital Video Disc”. Werd echter officieel aangekondigd dat het staat voor “Digital Versatile Disc”.

Een typische DVD heeft een 4,7 GB opslagcapaciteit. Deze schijven zijn een eenzijdig en enkele gelaagde dwz de gegevens worden opgeslagen slechts op een zijde van de disc en slechts op een niveau. De grootte is genoeg voor een hoge kwaliteit 133 minuten film. De dubbelzijdig en dual layered DVDs kan opslaan ongeveer 17 GB aan gegevens in welke vorm. De capaciteit dwergen een compact disc gemakkelijk.

Het schrijven op een DVD-snelheden variëren van 1350 KB / s (1 x) tot 26 MB / s (18 x tot 20 x). Voor een cd, de snelheid 1 x betekent slechts 153,6 KB / s.

Aanvankelijk het verbranden of de verdubbeling van DVD is een dure werk en geschoolde mensen nodig om het te doen. Vandaag is het proces van het schrijven op een DVD wordt een fluitje van een cent, en iemand met een beetje kennis van computers kan dit doen op een klik van de muis. Het produceren van dvds vereist bepaalde authenticatie. Ook bepaalde processen en regels zijn nodig om te worden gevolgd te hanteren hun productie. Heden markten zijn vol van illegale en nep-dvds. Vooral in Azië, Afrika en Brazilië. Zo zijn bepaalde veiligheidsmaatregelen toegepast om te controleren deze illegale business. Kopieer preventie technieken worden gebruikt die voorkomt illegale repliceren van de originele schijf.

Een DVD-Video is standaard voor de opslag van video-inhoud op de media. Typisch de vorm waarin video wordt opgeslagen in de films is MPEG-2, 16:9 aspect ratios. De gebruikte resolutie is 720 * 576 (PAL) of 720 * 480 (NTSC) op 25 of 29,97 fps. De audio op de disc is opgeslagen in DTS (Digital Theatre System) of AC-3 (Dolby Digital) formaten. Er zijn echter een aantal andere resoluties en formaten ondersteund. Andere functies zoals instelbare taal in ondertitels, menus, meerdere audio tracks en meer dan een hoek voor de camera wordt ook ondersteund door DVD-Video.

De DVD-Audio formaat wordt gebruikt voor het leveren van hoge kwaliteit audio-inhoud. Een aantal keuzes kanaals configuratie (zoals van mono naar 5.1 of 7.1 surround geluid) op een aantal van de monsterneming frequenties worden aangeboden door de DVD-Audio. De hogere opslagcapaciteiten staat te slaan een aanzienlijk hoger bedrag van muziek of een veel hogere geluidskwaliteit.

Hoewel de DVD-Audio heeft een hogere technische specificaties, het debat over de vraag of de audio-verbeteringen die worden opgenomen zijn eigenlijk te onderscheiden of niet in een typisch luisteren omgeving is nog steeds op.

Er zijn een aantal mogelijke opvolgers van de DVD. De sterkste is de Blu-Ray Disc. Anderen zijn Maxell `s HVD (Holographic Versatile Disc) en de 3D-optische schijven die worden ontwikkeld actively.This artikel kan worden geopend in het Portugees van het artikel gedeelte van de pagina www.polomercantil.com.br / multimidia.php Roberto Sedycias werken als IT consultant voor www.PoloMercantil.com.br

This entry was posted in Naar huis and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.