Going Green in het Data Center


   Door Saleh TousiWith duizenden servers waarop de hele dag en nacht, datacenters zijn berucht voor het verbruiken energie. Als mensen worden steeds meer en meer bewust van de steeds toenemende gebruik van energie, zijn datacentra beginnen naar manieren om hun verbruik lager te vinden.

Veel bedrijven zijn het vinden van manieren om hun datacenters meer energie-efficiënt te maken. Een manier om dit te doen is het gebruik van servers die afgesloten of inactief als theyre niet in gebruik. Doordat servers om idle tijd hebt, bespaart u energie en kracht wanneer de server niet in gebruik is. Het probleem dat komt samen met dit is dat het duurt ongeveer twee keer zoveel energie naar de backup server dan aan gewoon laten draaien macht. Dus voor deze optie om te werken moet je rekening houden met de extra energie die wordt gebruikt wanneer de server moet opnieuw worden geopend.

Een oplossing is om de “80/20” regel, waarbij 20 van de servers zullen worden benaderd 80 van de tijd, en de resterende servers gebruik wordt toegang tot de rest van de tijd. In dit geval een plausibele oplossing is om alleen de meest gebruikte 20 van de servers op de hele tijd. En de resterende 80 zal lopen met energie-efficiënte servers die het vermogen aan de macht neer wanneer ze niet in gebruik te hebben. Op deze manier bespaart het datacenter nog energie zonder zich te bemoeien met toegang tot de server.

Warmte verlaging is het gebied dat eet het grootste deel van de energie in veel datacenters. Het kan een moeilijke taak om de kamer koel te houden met zo veel servers genereren van warmte. Data centers kunnen gaan met behulp van groene energie-efficiënte koelsystemen. In plaats van de traditionele methode van de koeling van de kamer met airco, kan datacenters water gebruiken om af te koelen van de kamer.

Gebruik van water voor het koelen van serverruimtes is veel efficiënter dan luchtkoeling, omdat het hogere temperaturen aankan, omdat water meer geleidende van warmte. Data centers zijn traag om dit koelsysteem voeren al, vanwege de mogelijke problemen zou kunnen veroorzaken binnen het datacenter. Een klein lek kan doen grote schade aan veel van de servers. Echter, er zijn veel systemen die nu beschikbaar zijn getest en bewezen betrouwbaar te zijn.

Een ander idee dat sommige mensen gooien rond voor groene koeling met behulp van vloeibaar metaal te koelen de rekken. Het voordeel hiervan is dat het metaal de servers kan afkoelen zonder bewegende delen en zonder de zorgen van het verpompen van water via de rekken.

Andere manieren die datacenters zijn de uitvoering van groene oplossingen worden met behulp van on-site-opwekking met behulp van brandstofcellen, zonne-energie, of met behulp van directe-vlottende bedrading naar lagere elektriciteit gebruiken. Het verzamelen van regenwater voor toilet-en landschapsarchitectuur, het gebruik van niet-vluchtige verf en het gebruik van reflecterende materialen om warmte absorptie te verminderen zijn een aantal andere technieken datacenters zijn de uitvoering van de kosten te verlagen en de algehele efficiëntie van het gebouw te verhogen.

Energieverbruik stijgt exponentieel en data centers zijn een van de grootste verbruikers van energie in Noord-Amerika. Met een groter bewustzijn van het probleem van energie-efficiëntie en overconsumptie, is belangrijk dat datacenters uit te voeren ten vele technieken als ze kunnen om de hoeveelheid energie die zij use.Saleh Tousi is de CEO van SmarttNet, een IT-bedrijf Vancouver beteugelen het aanbieden van uitgebreide zakelijke internet diensten, waaronder Vancouver colocatie sinds 1995 .

This entry was posted in Naar huis and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.