Hallo Vanuit Oostenrijk Wandelen door de wijngaarden van Zuid-west Stiermarken


   Door Susanne PacherOn een mooie warme zomerse dag en na een mooie vulling ontbijt kregen we gaan vroeg gisteren te starten op zondag onze excursie naar het zuid-westelijke deel van Stiermarken. Ik wasnt bijzonder goed uitgerust na een volledige dag van gisteren dat een wandeling, een lokale besturen tour en een verjaardagsfeestje inbegrepen, maar ik was graag naar het gebied ten westen van Leibnitz, Styrias belangrijkste wijngebied te verkennen, samen met mijn Ewald broer, zijn vrouw Anneliese en onze vrienden Luis en Isabella.

Afstanden in Europa zijn altijd op een andere schaal dan in Noord-Amerika. Southwestern Stiermarken is slechts ongeveer een uur van mijn woonplaats Weiz en toch wordt beschouwd als een andere geografische regio van mijn huis gebied van Oost-Stiermarken. Southwestern Stiermarken heeft een gunstig klimaat met mediterrane invloeden en de temperaturen zijn gemiddeld hoger dan die in de omliggende regios. Het gebied is vooral bekend om haar glooiende heuvels, vele van die worden gebruikt als wijngaarden voor de teelt meestal wit, maar ook enkele rode wijnen van de Zweigelt of Blauburgunder variëteit. De meest bekende wijn van dit gebied is genaamd “Schilcher”, een roze wijn, waarvan de bijzondere aanwijzing kan alleen worden toegepast voor wijnen die werden geteeld in dit specifieke gebied en gemaakt van een soort druif genaamd de “Blaue Wildbacher” .

We stopten ons voertuig op een parkeerplaats op slechts een steenworp afstand van de “Weinbauschule Silberberg” (de Silberberg School van Wijnbouw). Deze bijzondere scholen is voorzien van een 1,5 km lange wijn didactisch parcours dat informatieve achtergrondinformatie over de geschiedenis van wijn, over details in verband met de wijnbouw, alsmede een verzameling van oude wijn biedt landbouw werktuigen en gereedschappen. Een 5 meter hoge standbeeld van St. Urban, de patroonheilige van de wijnboeren, staat aan het begin van de wijn educatieve pad, en verder de heuvel is er een extra grote metalen sculptuur van een insect genaamd de plaag die wijn was in vanaf gebracht Frankrijk in de jaren 1800 en bijna volledig deciminated Stiermarkse wijn teelt.

We liepen langzaam omhoog op de trajecten langs de wijngaarden en hadden een prachtig uitzicht op het zuiden, en westwaarts richting van de bergketen scheidt de Oostenrijkse provincies Stiermarken en Karinthië. Schloss Seggau (Seggau Castle), daterend uit de 12e eeuw, was duidelijk zichtbaar in de buurt, een structuur die ooit werd gebruikt voor de grensregios Austria verdedigen tegen binnenvallende Turken en Hongaren, maar vandaag heeft nieuwe gebruik als hotel en congrescentrum gevonden .

Zodra we tot de top van de heuvel beklommen we het “Kreuzkogelwarte”, een uitkijktoren op een hoogte van 496 m die een continue 360 graden uitzicht op het omliggende platteland verstrekt. Ten noorden van ons was de provinciale hoofdstad van Graz met een achtergrond van de bergen van Noord-Stiermarken, ten zuiden van ons Slovenië, en ten westen van ons de Oostenrijkse provincie Karinthië.

Mijn broer wees op een bepaalde heuvel die ook gekenmerkt door een wijngaard en was blijkbaar het eigendom van de beroemde Oostenrijkse tennisser Thomas Muster, die afkomstig uit de nabijgelegen hoofdstad van het district Leibnitz. Thomas Muster, een voormalige nummer 1 speler, was een van de meest begaafde gravel spelers in de geschiedenis van het tennis en bereikt 44 ATP Tour-titels zijn hele carrière in de jaren 1990. Vandaag Thomas Muster heads-up zijn eigen modelabel genoemd TOMS, loopt een wijngaard heeft gekregen betrokken bij de productie van hoge kwaliteit Alpine bronwater genoemd BR Water, en niet verrassend, ontwikkelde een tennisracket genaamd TOMS Machine in samenwerking met het bedrijf Kneissl , uitgebracht in 2005. Een groot tennis carrière kan veel deuren openen

We zetten onze wandeling van de omliggende heuvels en liep door een zogenaamde “Buschenschank”, een rustiek lokaal restaurant in handen van een wijnboer die in staat is om zijn eigen wijn te verkopen, alsmede een aantal zelf geproduceerde culinaire producten. Dit is een typisch Oostenrijkse gastronomische etablissement dat oorspronkelijk beperkt was tot de verkoop van alleen deze-years wijn en had strikte beperkingen ten aanzien van welk type voedsel dat ze kunnen dienen. Vandaag veel vintners krijgen een volledige restaurant licentie om regelmatig warm voedsel verkopen als goed.

Na een aangename wandeling langs de nok van een wijngaard begonnen we onze afdaling in het dal en verbruikte ongeveer 45 minuten lopen in een bos weg en vervolgens het hoofd in een koele bos die liep terug naar onze auto. Een vijftien minuten rijden later kwamen we aan bij onze lunch bestemming: “Buschenschank Koschak” is een populaire bestemming voor lokale goede wijnen en de uitstekende lokale Stiermarkse voedsel. We hadden een tafel gereserveerd en zat buiten onder hekjes bedekt met druiven en wijnranken.

Het was serieus tijd voor een traditionele Stiermarken maaltijd: Ik ben begonnen met een “Fritattensuppe (een heldere bouillon van rundvlees dat functies in dunne reepjes gesneden pannenkoek), mijn favoriete Oostenrijkse soep. Toen alle vijf van ons deelden een grote schaal van de Oostenrijkse Fried Chicken, evenals een Rozemarijn Kip met rijst. Oostenrijkse gebakken kip is heel knapperig en minder vet dan de Noord-Amerikaanse rassen en is een hoofdbestanddeel van de traditionele Oostenrijkse zondag lunches. Traditioneel is de grootste maaltijd gegeten tijdens de lunch tijd in Oostenrijk, hoewel moderne werk routines verandert de traditionele ritmes van voedsel bereiding en consumptie zo goed.

De verplichte bijgerecht is een gemengde salade met sla, tomaten, bonen en andere rassen van groenten, gemarineerd met azijn en pompoenpitten olie. Pompoenpittenolie is een populaire Stiermarken specialiteit, een speciale olie gemaakt van de geroosterde zaden van pompoenen. Stiermarken pompoenen zijn uniek: de zaden hebben verloren hun houten schelp als gevolg van een mutatie ongeveer 100 jaar geleden en slechts een klein zilverkleurig membraan beschermt het zaad. Dit zachte consistentie van de zaden vergemakkelijkt efficiënte persen van de olie. Het eindproduct is een dikke, donkergroene olie die een nootachtige smaak heeft en wordt voornamelijk gebruikt als een salade olie, maar ook te verfijnen soepen en andere gerechten. Je kunt zelfs een “pompoenpitten parfait” als een dessert, dat is precies wat mijn broer besteld nadat we klaar waren.

Overigens, pompoenpitten-olie is de enige Stiermarken delicatesse die ik koop in Oostenrijk terug naar Toronto te brengen, of ik misschien iemand reizen verzoek van Oostenrijk om me een fles. Als een gepassioneerd salade eter, de Oostenrijkse pompoenpitten olie is mijn favoriete salade dressing, bar none. En onlangs vond ik een Duitse delicatessen winkel die blijkbaar draagt Stiermarken pompoenpitten olie hier in Toronto. Dus dankzij de multiculturele culinaire landschap van Toronto ik zou eigenlijk in staat zijn om mijn favoriete Oostenrijkse lekkernij recht hier te komen zonder een Oostenrijkse bezoeker om mij een fles bedelen.

Na een heerlijke maaltijd ik echt moe, vooral gezien het feit dat ik had slechts een paar uur slaap vannacht. Ik sliep de hele weg naar huis in de auto en zodra we terug naar het huis van mijn brothers, crashte ik voor een paar uur. Ik werd wakker om ongeveer 7 uur, en net voor met een licht diner, sprong ik op de fiets Annelieses en ging fietsen voor een uur in mijn woonplaats.

Zondag nacht Oostenrijkse steden zijn traditioneel erg rustig omdat iedereen maakt zich klaar om te gaan werken de volgende dag, dus de wegen waren mooi en rustig. Toen ik terug kwam mijn broer en zuster-in-law waren klaar om naar bed te gaan, dus ik draaide in het begin op te rusten voor vandaag. Nou, helaas is het weer vandaag niet mee zoals gepland en de hele ochtend was grijs en miezerig weer. S Middags tijd bezocht ik mijn vrienden Andrea en Herbert, wiens dochter Nina was gebleven met mijn man en ik vorig jaar als onderdeel van haar Canadese stint te werken als kindermeisje.

Andrea is de oudere zus van een van mijn beste vrienden van school, en ik had haar niet gezien voor ten minste 23 jaar. Het was geweldig om haar weer te zien, hadden we al vele gechat keer gratis gebruik www.skype.com, en ik wist dat ze had dezelfde liefde voor talen, reizen en kosmopolitisch denken als ik. Ze nodigde me vriendelijk om haar familie te voegen voor de lunch en ik luisterde aandachtig naar Andreas en reizen Herberts verhalen uit Roemenië. Net op de laatste paar weken hadden ze enige tijd in Boekarest en in Transsylvanië en leerde veel over interessante geschiedenis Rumania evenals over de Ceauscescu tirannieke regime. We hebben allemaal afgesproken dat we oog reizen veel anders als we ouder worden, dat vandaag reizen we echt zien als een kans om te leren en voor de wereld en zijn historische en ecologische context te begrijpen.

We besloten dat we gezamenlijk zouden een andere lokale toeristische attractie bezoeken morgen: de “Katerloch”, een beroemde lokale kalksteen grot, dat is een populaire regionale toeristische bestemming.

Na een kleine wandeling in de stad ontmoette ik mijn vrienden Luis en Isabella en hun vriend Wolfgang om een paar uur van tennis spelen in een indoor tennis faciliteit. De tennisclub beschikt ook over een bistro waar we genoten van een paar pizzas en daarna een biertje. Ik dacht bij mezelf “deze Oostenrijkers weten hoe te leven”. Geen van de Canadese tennisclubs dat ik geweest zijn voorzien van een bistro of enige vorm van gastronomische vestiging. Dus ik deze Oostenrijkers gerealiseerd hebben hun prioriteiten rechtdoor: u kunt werken en calorieën verbranden, maar je moet het dopje met een mooie smakelijke maaltijd en een lokaal biertje, omdat “Gemtlichkeit” (vrij vertaald als warme hartelijkheid in een gezellige omgeving) is een belangrijke factor hier.

Na ongeveer een uur Ik dankte mijn vrienden voor een grote tennis-wedstrijd en een gezellige avond en ging terug naar het huis van mijn brother om weer met hem en op te rusten voor een andere drukke dag tomorrow.Susanne Pacher is de uitgever van http:/ / www.travelandtransitions.com, een web portal voor reizen onconventionele cross-culturele verbindingen. Check out onze GRATIS e-boeken over reizen .

This entry was posted in Leisure and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.