Mallorca nummer 1 voor 2007 British Holidays


   Door Roger MunnsAn jaarlijkse strijd tussen vakantieoorden aan te trekken toeristen en hun portemonnee elke zomer is voorbij, en het lijkt erop dat het Spaanse eiland Mallorca is gewonnen op de Britse markt op zijn minst.

Sinds de komst van pakketreizen ongeveer vijftig jaar geleden gestart door vakantie bedrijven zoals Thomas Cook en Thomson Holidays, hele gebieden van Spanje en andere Europese landen hebben met hun economieën rond toerisme, en voor elk jaar dat ze hopen dat de vakantiegangers komen aan hun omgeving . Sommige eilanden zoals Menorca en Mallorca zijn bijna volledig afhankelijk van met een moderne economie en de infrastructuur door middel van inkomend toerisme.

In juni van dit jaar waren de voorspellingen voor een ontzettende 2007 voor de vakanties en vluchten markt, met Spanje en de Spaanse eilanden waaronder Menorca en Mallorca zijn zwaar getroffen. De belangrijke Britse markt was traag, en de Britse touroperators hadden naar verluidt bijna een miljoen onverkochte vakantie links voor de snel naderende maanden piek zomer.

Maar na een warme unseasonly april in Groot-Brittannië toen veel mensen waren overweegt een vakantie in traditioneel populaire gebieden van het Verenigd Koninkrijk voor een vakantie, zoals Schotland, Devon en Cornwall, de overgang naar een overzeese vakantie veranderd zo snel als het weer. Grootschalige overstromingen leidde tot massale vakantie boekingen en vluchten naar Mallorca, in de mate waar sommige touroperators in staat waren om hun vakantie kosten van terugkeer naar volledige prijzen – en van een miljoen onverkochte vakanties mensen werden plotseling te moeten nemen wat beschikbaar was.

Verder zorgen waren voor de Duitse markt – samen met het Verenigd Koninkrijk een belangrijke markt voor vakantie in Mallorca, met de milieukosten en carbon footprint ontmoedigen van het nemen van een aantal vluchten naar Mallorca.

In de afgelopen jaren de traditionele vakantiebestemmingen zoals Spanje hebben nieuwe concurrentie uit Oost-Europese landen geconfronteerd worden, met vaak lagere kosten pakketten vakantie en vluchten, maar ondanks de eerste tekenen van een echte uitdaging, Spanje lijkt te hebben gezien ze af voor het ogenblik althans, met totale bezoeker nummers voor 2007 naar verwachting stijgen ten opzichte van vorig jaar.

Onder de toeristen naar de nummer een bestemming van Mallorca voor vakantie dit jaar zijn de Spaanse koninklijke familie. De Royals traditioneel brengen hun zomervakantie op het eiland op de Marivent Palace, met dit jaar is geen uitzondering. Vorige gasten enkele jaren geleden tijdens hun vakantie in Mallorca hebben opgenomen Prinses Diana met prinsen William en Harry, terwijl ze nog kleuters. De Spaanse minister-president ook traditioneel bezoeken Mallorca voor een ontmoeting met koning Juan Carlos.

De koninklijke familie op vakantie op Mallorca helpt het imago van de island met het vasteland Spaanse bevolking, en geeft het een chique beeld, met veel gezinnen met een villa vakantie in Mallorca.

Thomson Holidays

Mallorca heeft een rijke historie vakantie vergelijking met de meeste toeristische bestemmingen, en in Europa alleen de Franse Rivièra kunnen vergelijken, waar de Victoriaanse Engels bezocht Nice, in de mate waarin de belangrijkste boulevard werd genoemd de Promenade dAnglais.

Bijna 200 miljoen mensen hebben een vakantie genomen in Mallorca de afgelopen honderd jaar, met Britten en Duitsers de twee nationaliteiten rubriek de lijst van de aankomsten. De Britten hebben de neiging naar het oosten naar Magaluf en Palma Nova, de Duitsers Arenal hoofd in het westen van het eiland.

En terwijl Mallorca heeft een rijke geschiedenis van het toerisme, is het bijhouden met moderne verwachtingen om zeker te zijn blijft aan de top van Britse en Duitse vakantie plannen. Arenal is net geopend van een nieuwe 40 miljoen euro aquarium, terwijl Magaluf een nieuwe themapark rond Indiana Jones soort avonturen is geopend, met zowel nieuwe attracties gericht op familie, en genoeg om vakantiegangers tevreden te houden in het geval het weer in Mallorca isnt vrij wat ze hadden gehoopt.

Het eerste hotel om rekening te houden voor toeristen dateert terug tot 1903 toen de Grand haar deuren geopend voor het bedrijfsleven, de eerste van de vele hotels in Mallorca te springen tussen nu en dan. De toeristen werden vervolgens Europes rijk, en zij waren erg blij met Mallorca en wat het eiland te bieden had, het garanderen van het eiland als vakantiebestemming goed voor de dag van goedkope vluchten en pakketreizen was geworden werkelijkheid ongeveer zestig jaar later .

Misschien niet zien dat Mallorca een van de top vakantie Europes bestemmingen voor allcomers zou worden, het eiland trachtte met succes zichzelf toonhoogte als een nichemarkt voor huwelijksreizen in de 1950, met de tweede wereldoorlog en de Spaanse Burgeroorlog die bracht eerdere pogingen om inkomend toerisme in een toestand van schorsing, en de eerste echte pakketreis toeristen arriveerden in 1952.

Maar het was de komst van de jet die echt gestimuleerd Mallorca, en maakte vliegen naar Palma een reële mogelijkheid voor miljoenen Europeanen. Met vluchten naar Mallorca naar beneden in prijs sterk in de afgelopen jaren en een groot aantal luchtvaartmaatschappijen die vliegen vanaf luchthavens in Europa, heeft Mallorca nog nooit zo toegankelijk geweest, en de traditionele twee weken werd overtroffen door frequente 3 en 4 dagen reizen twee of drie keer per jaar voor veel mensen, en met vele Europeanen die milieubewust zijn afgestapt van de lange afstand vakanties in bestemmingen zoals Florida, de kaart van Mallorca zou wel verschijnen in steeds meer huishoudens bij het plannen van een vakantie.

De toename van het aantal toeristen naar Mallorca is gemeten, en het is fascinerend om te lezen. In 1950, Mallorca en haar zus eilanden van Menorca en Ibiza ontvangen in het kader 100.000 toeristen. In 1973 was dit gegroeid tot meer dan 7 miljoen voor Mallorca alleen, en vorig jaar was dit gestegen tot meer dan 9,5 miljoen euro.

De mogelijkheid van het bereiken van tien miljoen bezoekers in een jaar is een zeer reële mogelijkheid voor de island.YourMajorca.net informatie bieden reizen voor Mallorca, waaronder Mallorca goedkope vakanties en ook goedkope vluchten naar de Middellandse Zee .

This entry was posted in Leisure and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.