Managing Data Center temperaturen met een Hot Aisle / Cold Aisle System


   Door Saleh TousiThe gangpad warm / koud gangpad systeem is een innovatieve aanpak voor het beheer temperaturen in een datacenter. Merendeel van de energie die nodig is om data center dat biedt collocatie wordt besteed aan koeling inspanningen lopen, zonder dat de temperatuur is precies goed voor een machine. Wanneer de koeling niet werkt, servers en apparatuur kan ook mislukken. Elke soort methode voor het aanpakken van de warmte probleem van de exploitatie van meerdere machines op hetzelfde tijdstip en op dezelfde plaats heeft zijn eigen tekortkomingen en de ultieme oplossing is om ontdekt te worden. De hete gangpad / koud gangpad benadering bekend is in de industrie als de beste koeling ontwerp, omdat het leidt warme en koude lucht naar aangewezen gebieden in het datacenter, zodat de temperatuur twee niveaus niet interfereren met elkaar, waardoor afzonderlijke ruimten waar koude lucht kan blijven koude en warme lucht kan blijven hot.

In een gangpad warm / koud gangpad ontwerp, de servers in een datacenter worden geplaatst op rekken in parallelle rijen. De voorste uiteinden van de servers zijn zo ingericht te worden tegenover elkaar, en de achterkant ook. Vloeren in de gangen waar de front-ends van servers te voldoen zijn zo lek dat de airconditioning uit onder de oppervlakte kan opwaartse stroming en op de lucht-intake openingen van de servers. Aangrenzend aan deze koelegangpad (wat letterlijk koud is), heb je de hetegangpad, waar de servers zijn spugen op hete lucht en nu los te laten tot in ventilatieopeningen van de gegevens centers waar het kan worden verwijderd.

De zwakke plek van een warme gang / koud gangpad koelsysteem ligt in het feit dat niet alle servers uitlaat warme lucht uit hun rug eindigt. Sommige servers zijn ontworpen om koude lucht te nemen van de boven-of zijkanten van de doos schaal en laat de warme lucht uit de bodem of top. Dit kan in feite teniet de efficiëntie van de warme gangpad / koud gangpad koelsysteem omdat luchtverkeer wont te stromen naar de aangewezen gebieden. Wanneer dit het geval is, kan je eindigen meteen mix van warme en koude lucht in een datacenter gangpad, het verstoren van de koeling proces en zetten een crunch over energie kosten.

Er zijn echter manieren van werken rond de hardware ventilatie variaties. In sommige gevallen kan het mogelijk zijn om de luchtstroom omleiding binnen de hardware om koude lucht te waarborgen komt binnen via de voorkant van de server en warme lucht gaat uit via de achterdeur. In andere scenarios, kunnen datacentra koppel samen eveneens ontworpen servers in verschillende gebieden van de installatie en hen zo te regelen dat het luchtverkeer volgt dezelfde richting in ieder geval.

Toch, de warme gangpad / koud gangpad systeem creëert de beste omstandigheden voor server overleven in een datacenter. Zoals in elk systeem, moeten maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat alle gerelateerde onderdelen zijn geïnstalleerd en goed werkt. Bijvoorbeeld, taken omvatten patchen van gaten in de warme gangen die kunnen binnenvallen koude temperaturen in de aangrenzende aisles.Saleh Tousi is de CEO van SmarttNet, Vancouver een IT-bedrijf biedt uitgebreide zakelijke internet diensten, waaronder Vancouver colocatie sinds 1995 .

This entry was posted in Naar huis and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.