Wuerttemberg Memorial Chapel: eerbetoon aan een jonge koningin


   Door Vicki LandesPerched bovenop een wijngaard bedekte heuvel, de eenzame Wuerttemberg Memorial Chapel geniet van een prachtig uitzicht over de wijn Stuttgart area het land. Hoewel het zit in eerbiedige stilte, de kapel verkondigt de tijdloze liefde van koning Willem I voor zijn overleden bruid, Katharina. De twee delen nu deze afgezonderde rustplaats, samen voor de eeuwigheid.

In 1819, Wilhelm en de mensen van Wuerttemberg verloren hun geliefde koningin op de prille leeftijd van 31. Deze koningin had veel van haar eigen geld voor de sociale ontwikkeling van het gebied, verder met inbegrip van een meisjes school, ziekenhuizen, en een instelling voor het goede doel, zelfs tijdens de uiterst moeilijke jaren van hongersnood. De enorme Wuerttemberg Hill, de thuisbasis van de family oude 11e eeuwse vesting, was een favoriete plek van Katharinas. Kort na haar dood, Wilhelm had het eeuwenoude fort grond gelijk gemaakt, zodat hij kon bouwen echt iets symbolisch voor zijn toewijding voor haar. Italiaanse architect Giovanni Salucci was werkzaam als architect en de rechter werd al snel aan het werk gezet ontwerpen van een passende nieuwe trefpunt voor jonge koningin.

Het resultaat van het werk Salucci was een neo-klassieke rotonde met een luchtige, gewelfde koepel geïnspireerd door Romes Pantheon. Torenhoog Corinthische zuilen, rozetten stucwerk en marmeren beelden alle bleekste tinten weerspiegelen de vrede en de rest als inkomende zonlicht de dome is onderworpen aan een zachte gloed. Is zeer gedetailleerd gietijzeren accenten de koelte van de circulaire kamer en wordt gebruikt voor de deuren, kozijnen, en een geventileerde gedeelte van de vloer direct onder de scherpe stijging van de koepel. Sinds Katharina was een lid van de Russisch-Orthodoxe Kerk, Wilhelm ervoor gezorgd dat dit aspect van het bestaan van zijn wife ook werd herdacht met passende pictogrammen en diensten. Zelfs tot op de dag, is orthodoxe eredienst gehouden in de kapel een keer per jaar op Tweede Pinksterdag. Katharina slaapt rustig beneden in donkere crypte van de chapel, omringd door een enorme witte sarcofaag, waar ze geduldig wachtte Wilhelm haar 45 jaar later toetreden. Hun dochter, Marie, ligt in de buurt en blijft de enige ziel in het graf. Hoewel de crypte eenvoudig en onopgesmukt in dcor, de gietijzeren verdieping boven staat licht te gieten in de verf en decoratieve patronen op de koude stenen die ondersteuning bieden voor de oprichting van de chapels. Aangezien deze ijzeren vloer / plafond ligt recht onder de koepel, het koninklijk paar heeft een eeuwige licht van de hemel.

Naast het feit dat een monument van liefde en Italiaanse architectuur, de kapel is iets van een akoestische fenomeen. Geluiden uit de crypte weerklinken uit de harde stenen muren, alsmede up reis door de gietijzeren woord aan stuiteren rond de ruime koepel. Secundaire echos uit de crypte ook reizen hemelwaarts te creëren oorverdovende klap-echos die enkele seconden voordat live absorberen. Dit geweldige geluid effect brengt een ongewone energie en leven op een plek gehuld in de dood en herinnering.

Op de geïsoleerde piek op Wuerttemberg Hill, het gedenkteken kapel verlaat de bezoeker met een diep gevoel van echtelijke liefde. Zichtbaar vanaf zelfs mijl afstand, de structuur vereeuwigt een man toewijding aan zijn vrouw. Romantisch, ook in de zin dat het paar hebben deze afgelegen plek om zich forever.Vicki Landes is de auteur en fotograaf van Europa voor de zintuigen, een Fotografisch Journal. Ze is inweken van Europa voor de laatste zes jaar en heeft 42 landen bezocht. Learn more at Europa voor de zintuigen